Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Pointer Systems vă oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări din domeniile de asistență rutieră (tractare și remorcare auto), asistență tehnică la domiciliu și despre asigurări de locuințe sau auto.

Pentru câte persoane sunt valabile serviciile din pachetul anual achiziționat?

Exista un titular al pachetului care poate desemna inca 3 persoane in momentul achizitionarii pachetului. Serviciile Pointer Systems din pachetul achizitionat sunt acordate acestor persoane desemnate de titular sa conduca autoturismul inscris. Reducerile si beneficiile de membru ii revin exclusiv titularului si nu se pot transfera altor persoane.

Câte vehicule pot beneficia de pachetul anual achiziționat?

Pachetul anual de servicii este destinat unui singur autovehicul. Daca detineti mai multe autovehicule si vreti sa beneficiezi de avantajele asistentei rutiere acordate de Pointer Systems, este necesara achizitionarea unui pachet anual pentru fiecare autovehicul in parte.

Ce fel de servicii acoperă pachetul anual?

Pentru a va reaminti care sunt serviciile si beneficiile incluse in pachetul anual achizitionat, accesati pagina de asistenta rutiera: http://www.pointer-systems.eu/servicii/asistenta-rutiera. In cazul in care doriti sa upgradati un serviciu deja achizitionat, puteti plati diferenta anuala intre pachetele de servicii, insa pachetul achizitionat va ramane valabil pana la data stabilita la achizitia initala. Sau puteti rezilia vechiul contract pe pachetul de servicii (sumele achitate nu se returneaza) si sa incheiati unul pentru un pachet cu mai multe beneficii incluse.

Cine poate achiziționa un pachet anual de servicii?

Orice firma din orice domeniu sau orice conducator auto (persoana fizica) care detine dreptul de a conduce un autoturism inmatriculat in Romania, cu vechime mai mica de 8 ani si masa maxima de 3,5 tone si care circula in Romania si/sau in Europa.

Cum achiziționez un pachet de servicii Pointer Systems?

Pentru a achizitiona un pachet anual de servicii, trebuie sa parcurgi 3 etape:

1. Selectezi tipul de serviciu care ti se potriveste;

2. Completezi formularul de date de identificare de care avem nevoie;

3. Efectuezi plata aferenta pachetului de servicii achizitionat. Serviciile se activeaza in termen de 12 de ore de la confirmarea platii in sistem.

Pot prelungi valabilitatea pachetului de servicii cu o perioadă mai mică de un an?

Achizitia pachetelor de servicii se face pentru un an calendaristic.

Este importantă asigurarea RCA?

Toti proprietarii de vehicule, persoane fizice ori juridice, sunt obligate sa incheie o asigurare de tip RCA.Scopul asigurarii RCA este ca cel pagubit sa primeasca despagubiri pentru daunele suferite, indiferent de situatia materiala a celui care a produs paguba.In acest fel, asigurarea RCA este in interesul tertului pagubit, dar si in interesul celui care a produs paguba.

Există sancțiuni privind circulația pe drumuri publice fără RCA?

Autovehiculele care circula pe drumurile publice fara RCA, exceptand vehiculele cu tractiune animala, atrage dupa sine mai multe sanctiuni. In primul rand se pedepseste cu amenda cuprinsa intre 1000 ron si 2000 ron (conform art. 64 din Legea nr. 136/1995) . In al doilea rand se va retine certificatul autovehiculului precum si placutele de inmatriculare in schimbul carora se va emite o dovada fara drept de circulatie.

Ce riscați dacă nu prelungiți polița RCA?

Conform ordonantei de urgenta nr. 189 / 2005 orice autovehicul care nu isi prelungeste polita RCA mai mult de 90 de zile risca suspendarea inmatricularii.

Ordonanta 189/2005 Art. 3. 1

1. Incepand cu data de 1 aprilie 2006, la implinirea unui termen de 90 de zile de la data expirarii inspectiei tehnice sau a asigurarii, se suspenda de drept inmatricularea vehiculelor rutiere aflate în aceasta situatie. Suspendarea se aduce la cunostinta proprietarului vehiculului de indata, in scris, de catre Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor sau, dupa caz, de catre serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor la care s-a efectuat inmatricularea.

2. Prevederile alin. (1) referitoare la suspendare se aplica si vehiculelor inmatriculate ale caror inspectii tehnice sau asigurari au expirat înainte de data de 1 aprilie 2006.

3. In cazul autovehiculelor pentru care, la data de 1 aprilie 2006, inspectia tehnica sau asigurarea a expirat de o perioada mai mare de 90 de zile, inmatricularea se suspenda incepand cu aceasta data.

4. Beneficiaza de neaplicarea suspendarii în conditiile prevazute la alin. (2) sau, după caz, alin. (3) persoanele care au primit informarile prevazute la art. 2 alin. (2) si care pana la data de 31 martie 2006 prezinta la Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor sau la serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor dovada incheierii, in conditiile legii, a asigurarii sau/si, dupa caz, a efectuarii inspectiei tehnice.

Vă stăm mereu la dispoziție pentru orice întrebare, recomandare sau sesizare!

Deschide Chat
1
Close chat
Salut! Îți mulțumim pentru vizită. Click pe butonul Start pentru a discuta cu noi.

Start

error: