Tutoriale

Informatii utile de la specialistii Pointer Systems

Ștergătoarele de parbriz

Scris de catre 
Publicat in Tutoriale
Rate this item
(0 votes)
24 Jan
Ștergătoarele de parbriz

Ștergătoarele de parbriz reprezintă un element foarte important de la exteriorul autoturismului pentru că de el depinde, pe timp de ploaie și chiar până la un anumit punct și ninsoare, vizibilitatea la volan, fără o pereche bună condusul devenind imposibil.

Ștergătoarele de parbriz se strică, unele mai încet, altele mai repede, în funcție de calitate, de producător și de elementele la care au fost expuse care pot accelera uzura. Pot fi ”victimele” unor vandalizări, devin rigide mai ales după ce au trecut prin mai multe ierni geroase sau își pierd din proprietăți după ce stau ore întregi în soare de-a lungul zilelor toride de vară. Oricare ar fi motivele, dacă nu mai funcționează cum trebuie, dacă apa nu este înlăturată corespunzător de pe parbriz sau dacă lasă mizerie, dacă scârțâie, dacă le verifici și par că sunt gata să se rupă în orice moment, schimbă-le! Sau schimbă doar părțile care s-au stricat, brațul metalic, scheletul metalic sau lamela de cauciuc.

Chiar dacă primul gând este să luați ștergătoare sau părți ale acestora ieftine, recomandabil este să mergeți la magazinele specializate, de unde să cumpărați produse originale și nu ce găsiți la tarabe în târguri. Chiar dacă sunt mai scumpe, vei fi sigur că nu e nevoie să le schimbi după o lună, două, și că vor funcționa foarte bine, înlăturând corespunzător apa de pe parbriz. Trebuie să țineți cont că ștergătoarele sunt de două feluri în funcție de parbriz, curbat și drept, deci trebuie să cumpărați unele care să se muleze perfect pentru a da randament. De asemenea, trebuie să aveți în vedere și lungimea brațului metalic al ștergătoarelor, pentru că cele pe care vreți să le achiziționați, dacă nu au opțiuni pentru adaptare, trebuie să aibă același dimensiuni.

Ideal ar fi ca ștergătoarele să aibă următoarele caracteristici: să fie fabricate din material rezistent, de calitate bună, să se ”lipească” bine pe parbriz, să nu scârțâie, să nu murdărească, să nu zgârâie și să ofere o vizibilitate cât mai bună.

Pointer Systems

Pointer Systems

Login to post comments
Str. Poterasi, nr. 10, etaj 3, Bucuresti Sector 4, cod postal 040265+40 21 323 11 11 / +40 799 00 5000  office @ pointer-systems.eu

pointer-systems-logo

Conectati-va cu Pointer Systems folosind oricare dintre mediile de socializare de mai jos si veti catiga un partener de incredere.

Newsletter

Introduceti numele si adresa de email.