Tutoriale

Informatii utile de la specialistii Pointer Systems

La ce se folosesc și de câte feluri sunt sifoanele de scurgere

Scris de catre 
Publicat in Tutoriale
Rate this item
(0 votes)
24 Jan
La ce se folosesc și de câte feluri sunt sifoanele de scurgere

Sifoanele de scurgere sunt dispozitive care se montează la punctul de legare dintre un obiect de instalație sanitară și o conductă de canalizare, scopul fiind acela de a opri, prin formarea unui dop sau ”sigiliu” de apă, trecerea gazelor, de obicei urât mirositoare, din canal în instalație.

Sifoanele de scurgere sunt atașabile sau integrale, trebuie să aibă și o caracteristică de auto-curățire și să mențină acel dop de apă care oprește trecerea gazelor, uneori și a gândacilor sau a altor insecte, din canal în instalație indiferent de debit. Având formă de U, S sau P, sifoanele de scurgere apar într-un număr foarte mare de versiuni, împărțite mai ales după modul de folosire.

Sifonul pentru podea se instalează pentru a colecta apa din chiuvete și căzi, are un ”dop” de 50 de mm și poate fi realizat din fontă sau din material PVC, având în partea superioară un grătar detașabil. Este format din înălțătorul sifonului, guler pentru izolație suplimentară, grătar, flanșă de etanșare din oțel inoxidabil, guler de izolație lat, corpul sifonului și sifonul de reținere a mirosului. Sifonul de tip ”S” se folosește la fixarea vaselor de toaletă, fiind folosit pentru evacuarea prin podea. Cel de tip ”P” are aceeași întrebuințare, este din fontă dar asigură evacuarea prin perete. Există și un sifon pentru colectare a deșeurilor care conțin grăsime, folosit de obicei în bucătării, care poate fi curățat foarte ușor, chiar de la suprafață.

Al model de sifon de scurgere este cel care se instalează în afara clădirilor, tip ”canal”, care conduce apa adunată din chiuvete, căzi de baie și toalete, spre canalul de scurgere cel mai apropiat. Dopul de apă care oprește trecerea gazelor nocive, dar și a gândacilor de bucătărie sau a altor insecte, spre instalații are grosime mare, de cel puțin 50 de milimetri.

 

Pointer Systems

Pointer Systems

Login to post comments
Str. Poterasi, nr. 10, etaj 3, Bucuresti Sector 4, cod postal 040265+40 21 323 11 11 / +40 799 00 5000  office @ pointer-systems.eu

pointer-systems-logo

Conectati-va cu Pointer Systems folosind oricare dintre mediile de socializare de mai jos si veti catiga un partener de incredere.

Newsletter

Introduceti numele si adresa de email.