Tutoriale

Informatii utile de la specialistii Pointer Systems

Este bateria motivul pentru care nu mai pornește mașina?

Scris de catre 
Publicat in Tutoriale
Rate this item
(0 votes)
24 Jan
Este bateria motivul pentru care nu mai pornește mașina?

E iarnă, e frig, vă urcați în mașină, răsuciți cheia în contact și nimic. Autoturismul nu pornește! Unul dintre principalele motive, și vorbim aici și de situația când e cald afară, este că acumulatorul nu mai poate furniza energia necesară pentru alimentare.

Trebuie să țineți cont, mai ales în sezonul rece, că mașina nu trebuie lăsată fără a fi folosită pe perioade lungi de timp pentru că sunt șanse mari ca acumulatorul, mai ales dacă nu este nou, să se descarce. Încercați ca după anumite intervale de timp să vă duceți să încălziți mașina și uneori să conduceți pe un traseu cât de cât mai lung pentru a încărca bateria. Dacă ați avut grijă de aceste lucruri și mașina tot nu pornește înseamnă că sunt alte motive care au dus la descărcarea acumulatorului.

Autoturismul se poate porni cu ajutorul primit de la un alt autovehicul, folosind curentul din acumulatorul acestuia. Aveți nevoie de cabluri speciale pe care trebuie să le conectați cu atenție, ținând cont de polaritate, plus la plus și minus la minus, făcând legătura de la mașina descărcată la cea bună, întâi pe bornele negative și apoi pe cele pozitive. Atenție mare să nu conectați greșit cablurile! Porniți mașina care are bateria bună, iar după câteva minute și pe cealaltă. Dacă ați reușit să faceți motorul să meargă atunci deconectați borna pozitivă și apoi pe cea negativă.

În situația în care problema reapare și gradul de uzură al bateriei vă permite puteți să folosiți un redresor pentru a o încărca, proces ce poate dura și până la 10 ore. Cu timpul, indiferent de modelul acumulatorului acesta se va descărca și nu va mai putea fi ”readus la viață”. Pentru a nu avea supriza să se întâmple asta dintr-odată, când ”vă e lumea mai dragă”, cereți când duceți mașina în service să fie verificată și bateria, specialistul de acolo putându-vă spune cât timp mai poate fi folosită cea veche sau dacă ar fi indicat să vă cumpărați una nouă.

Pointer Systems

Pointer Systems

Login to post comments
Str. Poterasi, nr. 10, etaj 3, Bucuresti Sector 4, cod postal 040265+40 21 323 11 11 / +40 799 00 5000  office @ pointer-systems.eu

pointer-systems-logo

Conectati-va cu Pointer Systems folosind oricare dintre mediile de socializare de mai jos si veti catiga un partener de incredere.

Newsletter

Introduceti numele si adresa de email.