Tutoriale

Informatii utile de la specialistii Pointer Systems

Cum vopsim pereții din casă

Scris de catre 
Publicat in Tutoriale
Rate this item
(1 Vote)
20 Dec
Cum vopsim pereții din casă

Vopsirea pereților din casă nu reprezintă, bineînțeles, o operațiune care să necesite niște cunoștințe avansate dar trebuie totuși să țineți cont de anumite ”reguli” ca totul să iasă foarte bine.

Înainte de orice, trebuie pregătit ”terenul” pe care se va aplica vopseaua. Suprafața trebuie să fie în stare bună, să nu prezinte zone cu mucegai sau cu denivelări, să fie curată și uscată. Dacă sunt zone în care apar fisuri, găuri sau cu perete sfărâmicios, acestea trebuie regletuite, iar după uscarea ipsosului aplicat, trebuie șlefuite cu hârtie abrazivă. Verificați și dacă este nevoie să aplicați o amorsă (de obicei se face după gletuirea și finisarea pereților pentru că uniformizează capacitatea de absorție a peretelui).

Pentru ca vopseaua pe care o aplicați pe pereți să prindă cât mai bine și ca să aibă o culoare cât mai apropiată de ceea ce ați comandat, asigurați-vă că la deschiderea capacului cutiei în care se găsește nu sunt urme de murdărie și praf care pot pătrunde în lichid, iar apoi, presupunând că ați ales o vopsea gata colorată (este indicat mai ales dacă vopsiți singur pentru prima oară) și nu faceți asta manual, turnați vopseaua într-o cuvă cu grătar, grătar folosit pentru îndepărtarea surplusului de pe trafalet.

Dacă vreți să aplicați vopsea cu culori diferite pe pereți, trebuie să lipiți o ”bandă” de despărțire pentru a delimita zona, și, în același timp, pe parchet sau gresie, depinde de ce aveți pe podea, sau pe geamuri, să întindeți ceva care să le protejeze. Se recomandă să vopsiți de sus în jos, dintr-un colț al camerei spre celălalt, fără a întrerupe lucrul pe perioade mari de timp. Al doilea strat de vopsea se aplică după ce primul s-a uscat.

Pointer Systems

Pointer Systems

Login to post comments
Str. Poterasi, nr. 10, etaj 3, Bucuresti Sector 4, cod postal 040265+40 21 323 11 11 / +40 799 00 5000  office @ pointer-systems.eu

pointer-systems-logo

Conectati-va cu Pointer Systems folosind oricare dintre mediile de socializare de mai jos si veti catiga un partener de incredere.

Newsletter

Introduceti numele si adresa de email.