Tutoriale

Informatii utile de la specialistii Pointer Systems

Tipuri de hidrofoare și utilizarea lor

Scris de catre 
Publicat in Tutoriale
Rate this item
(0 votes)
30 Nov
Tipuri de hidrofoare și utilizarea lor

Hidroforul, aparatul mecanic compus dintr-o electropompă, vas de hidrofor, recipiente de presiune compensatoare, mecanismul care asigură presiunea necesară în rețeaua de distribuție a apei și este indicat atunci când pompa deservește un număr mare de puncte de consum sau când punctele de consum sunt des utilizate, este de mai multe tipuri.

Hidroforul cu pompe periferice, cu capacitatea rezervorului ce ajunge la 24 de litri, se folosește în cazul unor sisteme mici de alimentare cu apă fiind realizat cu pompe periferice de suprafață. Asigură presiuni de până la 4,2 bari și debite de până la 2,3 mc/h.

Hidroforul cu pompe autoamorsante se utilizează pentru sisteme de alimentare cu apă absorbită din puțuri sau fântâni având pompe autoamorsante care pot asigura debite de 10 mc/h și presiuni de până la 6,9 bari. Aceste hidrofoare se împart și în funcție de materialul din care este realizat carcasa pompei, din fontă sau din inox. Fonta este foarte rezistentă dar mai grea, inoxul se comportă excelent în cazul coroziunii.

Hidrofoarele cu pompe de mare adâncime sunt indicate în cazul în care nivelul apei din puț este la o adâncime mare și pot avea pompe de suprafață cu ejector extern.

Un hidrofor este alcătuit din manometru (indică presiunea apei din rețea), presostat (are rolul de a cupla sau decupla motorul electropompei în funcție de valoarea presiunii apei din rețea), orificiu de aspirație, corp pompă, motor electric (acționează pompa), bușon golire (se golește pompa pentru a o proteja împotriva înghețului), racord flexibil antivibrant, recipient cu membrană interschimbabilă, valvă încărcare cu aer și orificiu de refulare.

Pointer Systems

Pointer Systems

Login to post comments
Str. Poterasi, nr. 10, etaj 3, Bucuresti Sector 4, cod postal 040265+40 21 323 11 11 / +40 799 00 5000  office @ pointer-systems.eu

pointer-systems-logo

Conectati-va cu Pointer Systems folosind oricare dintre mediile de socializare de mai jos si veti catiga un partener de incredere.

Newsletter

Introduceti numele si adresa de email.