Tutoriale

Informatii utile de la specialistii Pointer Systems

Tipuri de airbag-uri, auto și moto

Scris de catre 
Publicat in Tutoriale
Rate this item
(0 votes)
21 Nov
Tipuri de airbag-uri, auto și moto

 

Airbag-ul reprezintă o dotare importantă a automobilelor și motocicletelor din zilele noaste, fiind proiectate pentru a salva vieți, pentru a proteja persoanele din interiorul autoturismelor sau de pe motocicletă în cazul unui accident. Introduse inițial în anii 70, el a devenit pe parcurs o componentă obligatorie a mașinilor, fiind eficient mai ales dacă pasagerii au centura de siguranță pusă.

Înainte de a trece în revistă tipurile de airbaguri din automobile, ne vom opri asupra celui de motocicletă. În primul rând, trebuie să știți că există și o geacă, un combinezon cu airbag care protejează motocicliștii mai ales în zona umerilor, coloanei și gâtului, care se umflă la contact cu solul. Pe unele motociclete au fost introduse și airbag-uri frontale.

Automobilele pot avea 9 tipuri de airbag-uri, doar câteva existând în dotarea de serie a celor mai multe autoturisme.

● Airbag-ul frontal este amplasat în volan și în partea superioară a bordului fiind cel mai răspândit tip.
● Airbag-ul lateral apără pasagerii în cazul unui impact lateral.
● Airbag-ul cortină protejează capul pasagerilor în cazul unui impact lateral, acoperind, atunci când se umflă, geamurile laterale.
● Airbag-ul cortină pentru partea spate a fost produs pentru a ajuta pasagerii în urma unui impact posterior, acoperă luneta.
● Airbag-ul pentru genunchi este situat sub coloana volanului și a fost ”inventat” pentru a ocroti picioarele.
● Airbag-ul pentru centură este gândit pentru a ajuta mai bine toracele în cazul unui accident violent.
● Airbag-ul central, spate sau față, a fost dezvoltat pentru a se deschide între cei doi pasageri din spate sau din față.
● Aribag-ul anti-alunecare se umflă sub șezut pentru a impiedica alunecarea pasagerului sub centură și îl menține mai bine ancorat.
● Airbag-ul pentru pietoni este dezvoltat, așa cum îi spune și numele, pentru a proteja persoanele din afara autoturismului în cazul unui impact cu parbrizul.

Pointer Systems

Pointer Systems

Login to post comments
Str. Poterasi, nr. 10, etaj 3, Bucuresti Sector 4, cod postal 040265+40 21 323 11 11 / +40 799 00 5000  office @ pointer-systems.eu

pointer-systems-logo

Conectati-va cu Pointer Systems folosind oricare dintre mediile de socializare de mai jos si veti catiga un partener de incredere.

Newsletter

Introduceti numele si adresa de email.