Tutoriale

Informatii utile de la specialistii Pointer Systems

Tipuri de vase de toaletă și cum le alegem

Scris de catre 
Publicat in Tutoriale
Rate this item
(1 Vote)
24 Oct
Tipuri de vase de toaletă și cum le alegem

Baia este o încăpere importantă a locuinței care trebuie să fie în același timp atât funcțională cât și plăcută. Fiecare element, pe lângă faptul că trebuie să arate bine, trebuie să fie ușor de întreținut, de curățat, de igienizat. Vasul de toaletă, alături de rezervor și capac, este unul din acele elemente a cărei alegere trebuie făcută cu atenție.

Vasurile de toaletă sunt de două tipuri, cu picior și suspendate. Cele cu picior, cele așezate pe gresie, pot fi cu rezervor la semi-inălțime și cu rezervor așezat (compacte).

Vasele de toaletă cu picior și rezervor așezat la semi-inălțime sunt cele mai răspândite, cele mai economice, sunt ușor de instalat și de înlocuit. Cele compacte sunt mai greu de montat, sunt mai scumpe, dar au un design unitar. În cazul vasului de WC suspendat, acesta are un cost ridicat, montajul este mai complicat, trebuie fixat foarte bine, rezervorul este în perete, se poate alege înălțimea la care poate fi așezat și ocupă un spațiu mai redus. Cele trei tipuri de vase de toaletă pot diferi și în funcție de forma vasului, care poate fi ovală (mai comodă), rotundă sau dreptunghiulară.

La alegerea vasului de toaletă trebuie ținut cont, pe lângă aspectele estetice, și de materialul din care este făcut (ceramică glazurată, porțelan, inox sau sticlă). Oricare ar fi acest material el trebuie să reziste la lovituri și la desele spălări cu diferite substanțe chimice, să își păstreze culoarea cât mai mult timp și să se curețe rapid.

Trebuie verificată și înălțimea vaselor de toaletă, pentru a avea siguranța confortului, și trebuie cumpărate în funcție de cum este conectat sistemul de canalizare, prin podea sau prin perete.

Un vas de toaletă nu este complet fără capacul de WC care trebuie să se potrivească ca formă și să aibă sistem de prindere rezistent. Pe lângă cele standard, clasice, există și unele cu un sistem ”soft-close”, care nu-i permite colacului să se mai trântească, sau cu sistem ”click-clack”, colacul și capacul putând fi desprinse de vas la o simplă apăsare.

Pointer Systems

Pointer Systems

Login to post comments
Str. Poterasi, nr. 10, etaj 3, Bucuresti Sector 4, cod postal 040265+40 21 323 11 11 / +40 799 00 5000  office @ pointer-systems.eu

pointer-systems-logo

Conectati-va cu Pointer Systems folosind oricare dintre mediile de socializare de mai jos si veti catiga un partener de incredere.

Newsletter

Introduceti numele si adresa de email.