Tutoriale

Informatii utile de la specialistii Pointer Systems

Vine iarna! Cum preparăm mașina?

Scris de catre 
Publicat in Tutoriale
Rate this item
(0 votes)
22 Oct
Vine iarna! Cum preparăm mașina?

Iarna se apropie cu pași repezi. Copacii s-au scuturat de frunze, temperaturile au scăzut și sunt în scădere, se anunță ninsoare, viscol, gheață pe carosabil, frig. Condiții meteo atât de diferite față de restul anului care obligă posesorii de autoturisme să-și pregătească mașina astfel încât să nu apară probleme. O preparare atât din punct de vedere tehnic cât și al echipamentelor pe care trebuie să le aveți tot timpul în portbagaj.

Anvelopele de iarnă. Cauciucurile pentru anotimpul rece sunt obligatorii prin lege. Este recomandat să folosiți pneuri de calitate, cu aderență bună, care nu-și pierd din proprietăți din cauza frigului. Verificați și presiunea anvelopelor, pentru un contact cât mai bun cu carosabilul. Asigurați-vă că dețineți și lanțuri antiderapante și folosiți-le cel puțin pe roțile de tracțiune. O lopată și un sac de nisip, mai ales dacă folosim drumuri secundare, este de asemenea importantă.

Lichidul de parbriz și ștergătoarele. În sezonul rece, pentru spălarea parbrizului se folosește un lichid special, rezistent la temperaturi scăzute. Înainte de a acționa ștergătoarele trebuie verificat dacă sunt înghețate sau dacă se pot mișca liber, pentru a nu zgârâia parbrizul. Asigurați-vă și că lamelele de cauciuc nu au gheață, iar dacă au, încercați să o îndepărtați fără să le deteriorați.

Antigelul. Această substanță anticongelantă din lichidul de răcire al motorului se folosește pe întreaga durată a anului, dar este absolut necesară iarna, în funcție de concentrație, antigelul putând ajunge până la o protecție de – 65 de grade Celsius. Dacă nivelul lichidului de răcire este scăzut și trebuie să adăugați, nu faceți asta atât timp cât motorul este fierbinte pentru că îl puteți distruge.

Bateria. Funcționarea beteriei este afectată de temperaturile scăzute, capacitatea sa putând fi redusă cu până la 50%. Mai ales în cazul în care acumulatorul este mai vechi, este indicat realizarea unui test pentru verificarea nivelul de încărcare.

Uleiul de motor. Iarna, la temperaturi scăzute, uleiul de motor devine mai vâscos, se îngroașă, o consecință a acestui fapt fiind înecarea motorului la pornire. Asigurați-vă că uleiul are proprietățile cerute de exigențele anotimpului rece.

Accesorii. Este indicat ca în portbagaj, mai ales la drumurile lungi și în zone puțin circulate, să aveți pe lângă obișnuitele perie de curățat zăpada, racletă pentru geamuri, spray pentru dezghețul chederelor și încuietorilor, o lanternă cu baterii de rezervă, o frânghie, cabluri de alimentare, și o mică provizie de alimente, apă, pături și haine călduroase. Nu uitați, rezervorul ar fi bine să fie plin!

Pointer Systems

Pointer Systems

Login to post comments
Str. Poterasi, nr. 10, etaj 3, Bucuresti Sector 4, cod postal 040265+40 21 323 11 11 / +40 799 00 5000  office @ pointer-systems.eu

pointer-systems-logo

Conectati-va cu Pointer Systems folosind oricare dintre mediile de socializare de mai jos si veti catiga un partener de incredere.

Newsletter

Introduceti numele si adresa de email.