Tutoriale

Informatii utile de la specialistii Pointer Systems

Mașina ta scoate fum?

Scris de catre 
Publicat in Tutoriale
Rate this item
(0 votes)
19 Oct
Mașina ta scoate fum?

Ar fi bine ca automobilul tău să nu scoată fum pe țeava de eșapament, dar dacă apare, culoarea și mirosul acestuia pot oferi indicii despre ”boala” de care suferă mașina. ”Aburii” pot fi albi, gri, negri și chiar albaștri, mai denși sau mai puțini denși, și, în funcție de aceste însușiri, pot oferii indicii despre ce nu mai funcționează și ce trebuie schimbat. Ar putea fi garnitura de chiulasă, valva PCV, o fisură în blocul motor, segmenți uzați sau carburatorul.

Fumul alb, subțire, care iese pe țeava de eșapament pentru o durată scurtă, la pornirea motorului, și care dispare după ce acesta se încălzește, nu este un motiv de îngrijorare. Acest fum devine vizibil pentru că vaporii de apă din cilindrii condensează din cauza frigului. Cu cât mediul este mai rece cu atât fumul alb este mai vizibil, saturația fiind influențată și de umiditate, cu cât e mai mare cu atât fumul este mai evident.

Fumul albicios, gros, care nu dispare odată cu încălzirea motorului, indică o defecțiune a autoturismului. Cauza principală este pătrunderea antigelului în camera de ardere care apare de obicei din cauza garniturii de chiulasă ”ciupită” sau a chiulasei crăpate. Fumul albicios poate avea o tentă de gri, ca atunci când arde păcura, nuanță care însă se disipează repede. Un specialist, după verificarea nivelului de antigel și ulei, vă poate propune reparațiile necesare, de obicei acestea constând în schimbarea garniturii de chiulasă sau sudarea chiulasei.

Fumul gri apare atunci când sunt probleme la servofrână, când este aspirat uleiul din transmisie la cutiile automate sau când sunt probleme la turbină. ”Impasul” se rezolvă de obicei după verificarea lichidului de frână și al uleiului.

Apariția fumului albastru are de obicei un singur motiv: uleiul a ajuns în camera de ardere. În funcție de vârsta motorului și nivelului de ulei, fumul poate avea mai multe nuanțe, de la un albastru-transparent la albastru-albicios. Problema poate apărea din cauza segmenților, garniturilor sau simeringurilor uzate.

Fumul negru este vizibil cu ușurință, conține particule de funingine, produse ale unei arderi incomplete, și indică de obicei apariția unor defecțiuni la alimentare, carburator, filtre. De obicei, este acompaniat de un consum mare de carburant și de o pierdere a puterii.

Pointer Systems

Pointer Systems

Login to post comments
Str. Poterasi, nr. 10, etaj 3, Bucuresti Sector 4, cod postal 040265+40 21 323 11 11 / +40 799 00 5000  office @ pointer-systems.eu

pointer-systems-logo

Conectati-va cu Pointer Systems folosind oricare dintre mediile de socializare de mai jos si veti catiga un partener de incredere.

Newsletter

Introduceti numele si adresa de email.