Tutoriale

Informatii utile de la specialistii Pointer Systems

Fontă, oțel sau aluminiu? Care e caloriferul ideal?

Scris de catre 
Publicat in Tutoriale
Rate this item
(0 votes)
19 Oct
Fontă, oțel sau aluminiu? Care e caloriferul ideal?

Întotdeauna există plusuri și minusuri de care trebuie să ținem cont când vine vorba de achiziția unui produs, oricare ar fi el. Așa stau lucrurile și în ce privește caloriferele. Cele mai folosite tipuri de radiatoare pentru încălzirea camerelor sunt cele din fontă, oțel sau aluminiu, fiecare având avantajele sau dezavantajele sale. Indiferent de motivul pentru care cumpărăm un nou calorifer, pentru că vrem să renunțăm la cel vechi sau pentru că noua locuință trebuie dotată cu radiatoare, alegerea trebuie făcută în cunoștință de cauză.

 

Caloriferele din fontă au avut o perioadă, în anii '80, în care erau prezente în fiecare apartament. Sunt foarte eficiente în ce privește emanarea căldurii acumulate, asigurând în același timp o căldură stabilă. Sunt foarte grele, solide, foarte rezistente, atât la șocuri cât și la coroziune, având o durată de viață foarte mare. Poate aspectul învechit de care ne aducem aminte ne-ar opri să achiziționăm un asemenea calorifer, dar modelele care sunt acum pe piață au un design modern, în același timp și prețul fiind ridicat. Pot fi racordate și la o centrală termică, care trebuie însă să poată funcționa la temperatură redusă.

 

Caloriferele din aluminiu, ușor de manevrat și de instalat, ating performanțe optime într-un timp scurt, au o greutate redusă și sunt rezistente la coroziune. Un alt avantaj al acestor radiatoare este că nu sunt foarte scumpe și în același timp există o gamă mare de modele și forme din care se poate alege exact ceea ce s-ar integra cel mai bine în camera în care va fi instalat. Pe de altă parte, calorifele din aluminiu nu rezistă foarte bine la șocuri mecanice, se răcesc destul de repede după ce se oprește alimentarea cu agent termic, sunt zgomotoase și trebuie să fie aerisite destul de des.

 

Caloriferul din oțel reprezintă opțiunea care are prețul cel mai scăzut, distribuie rapid căldura înmagazinată, fiind construit dintr-un material destul de ușor, care rezistă la temperaturi foarte ridicate. Radiatoarele din oțel sunt cele mai bine vândute și pentru că au cel mai bun raport putere termică/preț și pentru că se pretează foarte bine pentru locuințele care folosesc centrale termice. Trebuie avut în vedere însă faptul că au o durată de viață redusă, de obicei sub 10 ani.

Pointer Systems

Pointer Systems

Login to post comments
Str. Poterasi, nr. 10, etaj 3, Bucuresti Sector 4, cod postal 040265+40 21 323 11 11 / +40 799 00 5000  office @ pointer-systems.eu

pointer-systems-logo

Conectati-va cu Pointer Systems folosind oricare dintre mediile de socializare de mai jos si veti catiga un partener de incredere.

Newsletter

Introduceti numele si adresa de email.