Intrebari frecvente

Raspunsuri la cele mai frecvente intrebari

intrebari-frecvente-pointer-systems


Pointer Systems va ofera raspunsuri la cele mai frecvente intrebari din domeniile de asistenta rutiera (tractare si remorcare auto),asistenta tehnica la domiciliu si despre asigurari de locuinte sau auto.

 

Intrebari frecvente asistenta rutiera

Exista un titular al pachetului care poate desemna inca 3 persoane in momentul achizitionarii pachetului. Serviciile Pointer Systems din pachetul achizitionat sunt acordate acestor persoane desemnate de titular sa conduca autoturismul inscris. Reducerile si beneficiile de membru ii revin exclusiv titularului si nu se pot transfera altor persoane.
Pachetul anual de servicii este destinat unui singur autovehicul. Daca detineti mai multe autovehicule si vreti sa beneficiezi de avantajele asistentei rutiere acordate de Pointer Systems, este necesara achizitionarea unui pachet anual pentru fiecare autovehicul in parte.”
Pentru a va reaminti care sunt serviciile si beneficiile incluse in pachetul anual achizitionat, accesati pagina de asistenta rutiera: http://www.pointer-systems.eu/servicii/asistenta-rutiera. In cazul in care doriti sa upgradati un serviciu deja achizitionat, puteti plati diferenta anuala intre pachetele de servicii, insa pachetul achizitionat va ramane valabil pana la data stabilita la achizitia initala. Sau puteti rezilia vechiul contract pe pachetul de servicii (sumele achitate nu se returneaza) si sa incheiati unul pentru un pachet cu mai multe beneficii incluse. ”
Orice firma din orice domeniu sau orice conducator auto (persoana fizica) care detine dreptul de a conduce un autoturism inmatriculat in Romania, cu vechime mai mica de 8 ani si masa maxima de 3,5 tone si care circula in Romania si/sau in Europa.”
Pentru a achizitiona un pachet anual de servicii, trebuie sa parcurgi 3 etape: 1. Selectezi tipul de serviciu care ti se potriveste; 2. Completezi formularul de date de identificare de care avem nevoie; 3. Efectuezi plata aferenta pachetului de servicii achizitionat. Serviciile se activeaza in termen de 12 de ore de la confirmarea platii in sistem. ”
Achizitia pachetelor de servicii se face pentru un an calendaristic”
Toti proprietarii de vehicule, persoane fizice ori juridice, sunt obligate sa incheie o asigurare de tip RCA.Scopul asigurarii RCA este ca cel pagubit sa primeasca despagubiri pentru daunele suferite, indiferent de situatia materiala a celui care a produs paguba.In acest fel, asigurarea RCA este in interesul tertului pagubit, dar si in interesul celui care a produs paguba.”
Autovehiculele care circula pe drumurile publice fara RCA, exceptand vehiculele cu tractiune animala, atrage dupa sine mai multe sanctiuni. In primul rand se pedepseste cu amenda cuprinsa intre 1000 ron si 2000 ron (conform art. 64 din Legea nr. 136/1995) . In al doilea rand se va retine certificatul autovehiculului precum si placutele de inmatriculare in schimbul carora se va emite o dovada fara drept de circulatie.”
Conform ordonantei de urgenta nr. 189 / 2005 orice autovehicul care nu isi prelungeste polita RCA mai mult de 90 de zile risca suspendarea inmatricularii.

Ordonanta 189/2005 Art. 3. 1

(1) Incepand cu data de 1 aprilie 2006, la implinirea unui termen de 90 de zile de la data expirarii inspectiei tehnice sau a asigurarii, se suspenda de drept inmatricularea vehiculelor rutiere aflate în aceasta situatie. Suspendarea se aduce la cunostinta proprietarului vehiculului de indata, in scris, de catre Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor sau, dupa caz, de catre serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor la care s-a efectuat inmatricularea.

(2) Prevederile alin. (1) referitoare la suspendare se aplica si vehiculelor inmatriculate ale caror inspectii tehnice sau asigurari au expirat înainte de data de 1 aprilie 2006.

(3) In cazul autovehiculelor pentru care, la data de 1 aprilie 2006, inspectia tehnica sau asigurarea a expirat de o perioada mai mare de 90 de zile, inmatricularea se suspenda incepand cu aceasta data.

(4) Beneficiaza de neaplicarea suspendarii în conditiile prevazute la alin. (2) sau, după caz, alin. (3) persoanele care au primit informarile prevazute la art. 2 alin. (2) si care pana la data de 31 martie 2006 prezinta la Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor sau la serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor dovada incheierii, in conditiile legii, a asigurarii sau/si, dupa caz, a efectuarii inspectiei tehnice.”

Str. Poterasi, nr. 10, etaj 3, Bucuresti Sector 4, cod postal 040265+40 21 323 11 11 / +40 799 00 5000  office @ pointer-systems.eu

pointer-systems-logo

Conectati-va cu Pointer Systems folosind oricare dintre mediile de socializare de mai jos si veti catiga un partener de incredere.

Newsletter

Introduceti numele si adresa de email.