Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Pointer Systems vă oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări din domeniile de asistență rutieră (tractare și remorcare auto), asistență tehnică la domiciliu și despre asigurări de locuințe sau auto.

Pentru câte persoane sunt valabile serviciile din pachetul anual achiziționat?

Serviciile sunt valabile pentru toate persoanele care se află în autovehicul la momentul evenimentului rutier.

Câte vehicule pot beneficia de pachetul anual achiziționat?

Pachetul anual de servicii este destinat unui singur autovehicul. Dacă dețineți mai multe autovehicule și vreți să beneficiați de avantajele asistenței rutiere acordate de Pointer Systems, este necesară achiziționarea unui pachet anual pentru fiecare autovehicul în parte.

Ce fel de servicii acoperă pachetul anual?

Pentru a vă reaminti care sunt serviciile și beneficiile incluse în pachetul anual achiziționat, accesați pagina de asistență rutieră: http://www.pointer-systems.eu/servicii/asistenta-rutiera. În cazul în care doriți să upgradați un serviciu deja achiziționat, puteți plăti diferența anuală între pachetele de servicii, însă pachetul achiziționat va rămâne valabil până la data stabilită la achiziția inițială. Sau puteți rezilia vechiul contract pe pachetul de servicii (sumele achitate nu se returnează) și sa încheiați unul pentru un pachet cu mai multe beneficii incluse.

Cine poate achiziționa un pachet anual de servicii?

Orice firmă din orice domeniu sau orice conducător auto (persoană fizică) care deține dreptul de a conduce un autoturism înmatriculat în România, cu vechime mai mică de 8 ani și masa maximă de 3,5 tone și care circulă în România și/sau în Europa.

Cum achiziționez un pachet de servicii Pointer Systems?

Pentru a achiziționa un pachet anual de servicii, trebuie sa parcurgi 3 etape:

1. Selectezi tipul de serviciu care ți se potrivește;

2. Completezi formularul de date de identificare de care avem nevoie;

3. Efectuezi plata aferentă pachetului de servicii achiziționat. Serviciile se activează în termen de 12 de ore de la confirmarea plății în sistem.

Pot prelungi valabilitatea pachetului de servicii cu o perioadă mai mică de un an?

Achiziția pachetelor de servicii se face pentru un an calendaristic.

Este importantă asigurarea RCA?

Toți proprietarii de vehicule, persoane fizice ori juridice, sunt obligate să încheie o asigurare de tip RCA. Scopul asigurării RCA este ca cel păgubit să primească despăgubiri pentru daunele suferite, indiferent de situația materială a celui care a produs paguba. În acest fel, asigurarea RCA este în interesul terțului păgubit, dar și în interesul celui care a produs paguba.

Există sancțiuni privind circulația pe drumuri publice fără RCA?

Autovehiculele care circulă pe drumurile publice fără RCA, exceptând vehiculele cu tracțiune animală, atrage după sine mai multe sancțiuni. În primul rând, se pedepsește cu amendă cuprinsă între 1000 RON și 2000 RON (conform art. 64 din Legea nr. 136/1995). În al doilea rând, se va reține certificatul autovehiculului, precum și plăcuțele de înmatriculare, în schimbul cărora se va emite o dovadă fără drept de circulație.

Ce riscați dacă nu prelungiți polița RCA?

Conform ordonanței de urgență nr. 189 / 2005, orice autovehicul care nu își prelungește polița RCA mai mult de 90 de zile riscă suspendarea înmatriculării.

Ordonanța 189/2005 Art. 3. 1

1. Începând cu data de 1 aprilie 2006, la împlinirea unui termen de 90 de zile de la data expirării inspecției tehnice sau a asigurării, se suspendă de drept înmatricularea vehiculelor rutiere aflate în aceasta situație. Suspendarea se aduce la cunoștința proprietarului vehiculului de îndată, în scris, de către Direcția regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor sau, după caz, de către serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor la care s-a efectuat înmatricularea.

2. Prevederile alin. (1) referitoare la suspendare se aplică și vehiculelor înmatriculate ale căror inspecții tehnice sau asigurări au expirat înainte de data de 1 aprilie 2006.

3. În cazul autovehiculelor pentru care, la data de 1 aprilie 2006, inspecția tehnică sau asigurarea a expirat de o perioadă mai mare de 90 de zile, înmatricularea se suspendă începând cu această dată.

4. Beneficiază de neaplicarea suspendării în condițiile prevăzute la alin. (2) sau, după caz, alin. (3) persoanele care au primit informările prevăzute la art. 2 alin. (2) și care până la data de 31 martie 2006 prezintă la Direcția regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor sau la serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor dovada încheierii, în condițiile legii, a asigurării sau/și, după caz, a efectuării inspecției tehnice.

Vă stăm mereu la dispoziție pentru orice întrebare, recomandare sau sesizare!